Geschiedenis

Geschiedenis

De naam Meprofa is nieuw, maar de oorsprong is gelegd in 1995. Dat jaar werd SEW opgericht. Destijds was SEW een klein bedrijf in de apparatenbouw. Producten werden ontwikkeld die hun toepassing vonden in de petrochemische- en voedingsmiddelenindustrie.

Het bedrijf groeide en kende daarom vele veranderingen en aanpassingen in de samenstelling van de producten. Ook de omzet begon toe te nemen. Die groei vroeg om de nodige certificeringen en specialisaties evenals het juiste personeel.

 

Splitsing in twee gespecialiseerde bedrijven

De soorten werkzaamheden liepen dermate uiteen dat het bedrijf in 2006 gesplitst werd in meerdere zelfstandige bedrijven onder dezelfde holding. SEW Food & Process BV, het huidige Meprofa, werd één van deze bedrijven.

SEW Food & Process ontwikkelde zichzelf verder in diverse producten en de hieraan gekoppelde klanten. SEW Food & Process stapte diverse markten in, wat hen een divers klantenbestand opleverde. Door de ontwikkelingen van SEW werden er weer verschillende werkmaatschappijen aan de holding toegevoegd. Dit waren onder andere SEW Offshore Containers BV, SEW Projects BV en Suretank Netherlands.

In de 2018 werden de werkmaatschappijen door de holding verkocht, die zich voornamelijk bezighielden met de offshore olie- en gasproductie. Hier werd ook de naam SEW aan gekoppeld.

 

SEW Food & Process B.V. wordt Meprofa BV

Nieuwe tijden brengen nieuwe ontwikkelingen met zich mee, dus SEW Food & Process BV transformeerde tot Meprofa BV in 2020. Die verandering was tegelijk de aanzet voor een vernieuwde aanpak van het beleid, wat is weergegeven in onze missie & visie.

Wij zijn trots dat we de naam van Meprofa mogen dragen. De naam die staat voor Mechanical Process Fabricators. Een naam die nieuw is, maar staat voor ervaring en ontwikkeling sinds 1995.

 

Het pand van Meprofa in Heerhugowaard. Meprofa is de nieuwe naam voor SEW Food & Process.
Geschiedenis

Wij leveren plaatwerk, halffabricaten, prototypes, klein seriewerk en grote constructies aan de grond, weg en waterbouw, on- & offshore, agrarische industrie, machinebouw, scheepsbouw, trailer en chassisbouw, installatie en constructiebedrijven en nucleaire industrie.

Geschiedenis
Geschiedenis